Skip to main content Skip to footer

Organisationer

Vi kender jeres behov og har et skræddersyet setup til at håndtere alle faserne.

Hvad skal bygningen kunne?


Skal I bygge nyt, renovere, udvide eller en anden løsning. Svaret afhænger af, hvad årsagen til overvejelserne er – politiske, organisatoriske eller bygningsmæssige.

Det er vigtig først at fastlægge formålet for bygningen og dernæst klarlægges konsekvenser for bygningens ydeevne samt mulighederne for at indfri formålet. Spørgsmål afklares og fastlægges i et idéoplæg, som udformes i rapportform med analysebilag, evt. skitser, en masterplan, som afdækker ejendommens potentiale til at imødekomme fremtidens krav.

Idéoplægget kan nemt kommunikeres og danner grundlag for en beslutning om, hvilken vej man vil gå.

Udbud

Udbud af tekniske rådgivning (arkitekter og ingeniører) og projektet (entreprenører) kræver et grundigt bearbejdet udbudsprojekt, for at man som bygherre kan have tillid til de modtagne tilbud. Kun ved mindre byggeprojekter kan der indhentes tilbud på baggrund af gennemgang med entreprenøren på stedet.

Et udbudsprojekt skal afgrænse opgaverne og beskrive hvem der gør hvad og hvilke forudsætninger, der ligger til grund for arbejdet. Endeligt skal arbejdet beskrives teknisk, så de bydende partner kan give pris på det ønskede omfang.

Det er væsentligt, at udbudsstrategien afspejler byggeprojektets vision og formelle krav fra myndigheder, så om hvor mange skal afgive tilbud, skal der afholdes en licitation, hvordan afgøres, hvem der vinder opgaven.

Skal projektet udbydes som EU-udbud?

Kontrahering og opfølgninger

Kontrakter bør indgås iht. branchens standarder AB18, ABR19, ABB19 ligesom opfølgning og kontrol af kvalitet, tid og økonomi gennem projektet bør følge branchens terminologi og faser.

Aflevering og ibrugtagning

Før endelig aflevering og ibrugtagning af byggeriet, lægges planer for gennemførelsen af afleveringsforretningen og ibrugtagningen af bygningen. Dette gælder især for de tekniske anlæg, der styrer bygningens indeklima.

Ejendomsportefølje

Få fastlagt en drift og vedligeholdelsesplan for jeres ejendom eller jeres portefølje af ejendomme og opnå et overblik over driftsomkostningerne på sigt. Hvad bør der afsættes til vedligeholdelse.

Har I mange ejendomme vil det oftest være en fordel, økonomisk og procesmæssigt, at udarbejdet en fælles strategi for ejendomsporteføljen. En strategi beskriver bl.a. bæredygtighedsvisionen og virkemidler og derfra krav til installationer og konstruktioner.

Formålet er optimeret drift og vedligeholdelse ved erfaringsudveksling mellem ejendommene.

Er et mere bæredygtigt byggeri vigtigt?


At bygge bæredygtigt giver bygningen legitimitet. Ambitionsniveauet skal fastlægges i forhold til, hvad man som bygherre vil opnå og organisationens bæredygtighedspolitik generelt.

Et certificeret byggeri er nemt at kommunikere som bevis på en aktiv indsats for mere bæredygtigt byggeri. Men et mere bæredygtigt byggeri, kan bestemt også skabes uden certifikater, men med gode udvalgte indsatser.

Det begynder med en vision og fortsætter med konkret indsatser og virkemidler som LCA-vurderinger, totaløkonomi, robusthedsanalyse til fastlæggelse af specifikke krav.

Lad os starte dialogen om rådgivning til jeres næste byggeprojekt

 

Tag kontakt til Christian, medstifter af Durabel samt ledende rådgivere med indgående brancheerfaring og ekspertise.

Bæredygtighedsrådgiver CRBB, Bygherrerådgiver, Arkitekt